ČERVENÁ ŘEPA 40,- Kč/kg, více než 10 kg cena 30,- Kč/kg

velice zdravá zelenina, posiluje kosti, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku, bojuje proti lupům...Červenou řepu si také můžete vychutnat v moštech JABLEČNÝ BIO MOŠT S ČERVENOU ŘEPOU 265,-Kč/5l  nebo JABLEČNÝ BIO MOŠT S ČERVENOU ŘEPOU 3L 190,- Kč/3l.

  • Máte-li chuť na salát doplněný právě o řepu, máte dvě možnosti, jak si ji připravit. Tou první je povaření. Stačí jen otrhat listy a podle velikosti vařit hodinu nebo dvě. Nejlepší je ji loupat a krájet až po uvaření, jinak vypustí hodně chuti i šťávy.
  • Druhou možností je pečení. Oloupanou, nakrájenou řepu vložte do pekáče, pokapejte olejem, podle chuti osolte či okořeňte, dejte do trouby a pečte doměkka. Často se také jen zabalí do alobalu společně s olivovým olejem, česnekem a snítkami tymiánu. Opět ji stačí hodina a na 220 stupňů předehřátá trouba. Takto připravenou řepu využijete v salátech či jako neokoukanou přílohu nebo do rychlých těstovin k večeři.
  • Z červené řepy si můžete připravit nejrůznější krémové polévky nebo boršč..
  • Výborně se hodí do rizot, omáček, a dokonce se z ní smaží či pečou zdravější chipsy.
  • Pokud nevíte, s čím ji kombinovat, vsaďte na klasické párování se sýry (kozí, gorgonzola, roquefort), ořechy, vajíčky, křenem, citrusy, jablky, medem nebo dijonskou hořčicí.
  • Využijete ji také u sladkého pečení, kdy z obyčejné bábovky udělá krásně vláčný moučník, nebo si z ní můžete udělat gurmánský  sirup
  • TIPY A RECEPTY: .https://www.apetitonline.cz/menu/luxusni-recepty-z-cervene-repy